Saturday, December 24, 2011

Reklama Google

Velmi hledaným výrazem ve fulltextových vyhledávacích je fráze reklama Google. Lidé jsou si vedomi, že reklama ve vyhledávaci Google jim muže neco prinést. Koneckoncu Google patrí spolecne s vyhledávacem Seznam mezi dva nejpoužívanejší vyhledávace v Ceské republice. Seznam ješte nedávno zaujímal první místo, Google byl v tesném závesu za ním a pak nebylo dlouho nic. Jedná se o svetovou anomálii, snad s výjimkou jedné dvou dalších zemí je Google jednickou na trhu.

Pod frází reklama Google si lze predstavit tri možnosti, na které se lze zamerit:

Fulltextové vyhledávání.PPC inzerce AdWords.Pronájem reklamní plochy na vašem webu AdSense.

Prosadit se ve fulltextovém vyhledávání je beh na dlouhou trat. Rádove na týdny nebo mesíce. O tom na jaké pozici se vaše webové stránky objeví rozhoduje rada faktoru. Jak kvalitne byly vaše stránky navrženy, jestli jejich tvorbe predcházela analýza klícových slov a konkurence, kolik zpetných odkazu na ne vede, jak hodnotné tyto odkazy jsou atd. Tato reklama Google je zdarma.

Prosadit se v PPC inzerátech je daleko snažší než ve fulltextovém vyhledávání. Vaše inzerce se muže zacít zobrazovat na predních pozicích de facto okamžite. Nevýhodou je, že za vaše inzeráty platíte. Stejne jako u jiných PPC systému (napríklad Skliku na Seznamu), i zde se platí až za samotný proklik, nikoliv zobrazení inzerátu. Cena za proklik se pohybuje rádove v korunách. PPC inzerce opatrí mezi nejefektivnejší formy reklamy na internetu. Jedná se o jednu z hlavních typu reklam, do kterých byste se meli na internetu pustit. V každém prípade doporucujeme zacít nejprve Sklikem na Seznamu, který funguje obdobne a nejspíš vám prinese více ovoce. Pokud tedy cílíte na Ceskou republiku.

Reklama Google AdSense vám zajistí príjmy z provozu vašeho webu. Predstavte si, že provozujete web zamerený na pestování kvetin. Na své stránce si vycleníte místo na reklamy AdSense. Vytvoríte si úcet na Google a nastavíte si jaké reklamy chcete na vašem webu zobrazovat. Mžete si napríklad nadefinovat, že máte zájem pouze o reklamy týkající se kvetinácu. Tématické reklamy nikoho neurazí. Za reklamy budete dostávat provize. Váš web vám bude vydelávat.


View the original article here

No comments:

Post a Comment