Tuesday, December 27, 2011

Wat te doen als je website is gezakt in Google

Als je aan SEO doet en een aantal link strategieën volgd, zijn de kansen groot dat je een Google penalty oploopt en dat je website verdwijnt in de Google kelder, meestal als je zo een penalty oploopt zakt je positie met zo’n 50 plaatsen.

gezakt in google

Het is niet leuk als je je linkbuilding inspanning in rook ziet opgaan, maar je zit nu in de permanente sandbox van Google, en al uw belangrijke pagina’s (homepage, geldpagina’s) zijn plotseling in rook opgegaan in de zoeksresultaten, en wat vervelend is, er is geen manier om je positie terug te winnen…. Tot nu toe!

Wanneer je heel wat tijd en inspanning besteed hebt aan een website en u plotseling in de kelder van Google wordt geworpen, kan het zeer ontmoedigend zijn. Al je tijd is verloren en je ziet je inkomsten drastisch verminderen. Maar eigenlijk ben ik Google dankbaar omdat webmasters die „linkspammers zijn,“ straft die proberen om Google kunstmatig te manipuleren door links overal te plaatsen.

Gebruik jij automatische linkbuilding tools om op het internet te spammen. Hier onder staan een paar van de popuairste tools waar je mee links kan bouwen op automatische piloot:

En dan zijn er nog de blognetwerken waar je een artikel kan posten met je backlinks in het artikel zelf, en deze worden dan over het hele internet verspreid ook volledig automatisch.Zo zijn er de populaire blognetwerken:SEO Linkvine en Rapid free traffic

Stop direct met alle linkbuilding naar je bestrafte website.Verander alle Titels van je pagina’s. bijvoorbeeld, in plaats van de titel „Overzicht van Dieet producten“ noemt het dan „Dieet Produkten – Een overzicht “.Verander je Meta tags.Verander de discription.Verander je Profielnaam of nicknaam onder de rubriek “users”, doe dit ook voor  al je artikellinks naar je website.Verander uw Footer tekst (Voorbeeld, in plaats van „Copyright 2010 Dieet producten“ veranderen in bijvoorbeeld „Copyright 2010 Natuurlijke Dieet Producten.“Verander de tekst tussen de

en

tags op je pagina’sVerander je alt tags in je afbeeldingenBelangrijk – verander elke slug url van je postings en pagina’s (dit is gemakkelijk te doen met wordpress met de „Quick Edit“ tool)Wanneer je veranderingen 1-9 hebt aangebracht, begin nu terug met natuurlijke backlinking.Wanneer je veranderingen 1-9 hebt aangebracht, blijf nieuwe inhoud aan je website toevoegen minstens 1 tot 2 nieuwe postings per week.Herbouw je Sitemap met alle nieuwe veranderingen – als je een wordpress blog hebt, dan is dit gemakkelijk gedaan door naar Settings/XML Sitemap te gaan, en op Building Sitemap te klikken.Resubmit je sitemap terug op Google Webmaster Tools.

Als je na al deze stappen je website toch niet opduikt in de zoekresultaten van Google, vraag dan een verzoek aan Google om je website opnieuw te indexeren en zo uw plaats in de zoekresultaten te herwinnen. Vertel hen wat je veranderd hebt aan je website en de stappen die u hebt ondernomen.

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35843

https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration?pli=1

Terwijl het waar is dat Google uw IP kent, zal deze methode terug vertrouwen kweken bij Google, je website zal terug zijn oude positie  innemen in de zoekresultaten en je uit de Google kelder halen.

No comments:

Post a Comment